TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan előzhetjük meg gyermekünk álmatlanságát?

599
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha gyermekünk esténként nehezen alszik el, akkor az alábbi praktikákkal segíthetünk neki, hogy könnyeben és hamarabb merüljön álomba.

Tippek gyermekünk álmatlanságának leküzdéséhezalvas-alom-pihenes-pihenteto

  • Este mindig éber állapotban tegyük gyermekünket ágyba. Szánjunk rá időt, hogy az esti elalvás minden nap ugyanannak a szeretetteljes rituálénak a keretei között történjék. Ezt követően azonban következetesen hagyjuk el a helységet.
  • Ha a gyermek este vagy éjszaka sírni kezd: várjunk először pár percet, hátha magától megnyugszik. Ha szükséges, vigasztaljuk meg, de hagyjuk az ágyában. Beszéljünk hozzá halkan, simogassuk meg vagy fogjuk meg a kezét, de ne vegyük ölbe. Fokozatosan rövidítsük le a „vigasztaló rituálét”.
  • Napközben szenteljünk gyermekünknek elegendő figyelmet, éreztessük vele, hogy biztonságban van, hogy mindig megbízhat bennünk, és hogy nem hagyjuk magára.
  • Törekedjünk nyugodt, harmonikus otthoni légkör kialakítására. A gyermek mindig megérzi, ha rossz a hangulat körülötte, s talán éppen erre reagál az alvási zavarokkal.
  • Néhány gyermek fél a sötéttől. Ha így van, akkor hagyjuk résnyire nyitva a gyermekszoba ajtaját vagy hagyjunk égve éjszakára egy kis lámpát. Tegyünk a gyermek ágyába egy plüssállatot, amihez odabújhat.
  • A külső feltételeknek is adottnak kell lenniük a jó alváshoz: a szoba levegője legyen hűvös és elég nedves (18 °C-os, 50 százalékos páratartalommal). A gyermek legyen melegen, de nem túl vastagon betakarva. (Kisgyermekeknél ideális viselet a hálózsák, amit nem tudnak lerúgni.)
  • Legyen rá gondunk, hogy gyermekünk napközben elegendő időt tölthessen a szabad levegőn való játékkal és szaladgálással. Estére így biztosan el fog fáradni.
  • Ezenkívül ügyeljünk rá, hogy gyermekünket kiegyensúlyozottan és vitamindúsán tápláljuk. Az egészséges alvás szempontjából fontosak a B-vitaminok, mivel ezek kiegyensúlyozottá teszik az idegrendszer működését. A zöld fejes salátában, a teljes kiőrlésű termékekben, a sörélesztőben vagy a búzakorpában bőségesen van B-vitamin.
599
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]