TÉMÁK, Kategóriák

A legjobb természetes altatók

614
HOZZÁSZÓLÁS:

Sokan esküsznek arra, hogy a biztos elalvásnak és a tartós alvásnak megvan a maga szertartásrendje! »» alvas-alom-pihenes-pihenteto

»» Reggelente lehetőleg ugyanabban az időben keljen fel, és este ugyancsak próbáljon meg lefeküdni azonos időben este!

»» Csak akkor feküdjön le, ha aludni is kíván! Ez különösen elalvási nehézségektől és alvászavaroktól szenvedő idősebb embereknek ajánlható.

»» Vacsora után, de legkésőbb két órával a lefekvés előtt tegyen egy kis esti sétát! Ez biztosan meghozza az elalváshoz szükséges fáradtságot.

»» Lefekvés előtt már ne végezzen semmiféle megerőltető tevékenységet! Az egészséges alváshoz szükséges napi mozgásra inkább reggel vagy kora délután kerítsen sort. Erre a célra a torna, az úszás és a kerékpározás a legalkalmasabb.

»» Lefekvés előtt – természetesen még a fogmosást megelőzően – ajánlatos egy darab sajtot vagy egy pohár joghurtot elfogyasztani!

»» Az ágyban fekve, lehetőleg tompított fénynél, még el lehet olvasni néhány oldalt, de az olvasmány ne legyen nehéz vagy izgató!

»» A zenehallgatás is elősegíti az ellazulást és az elalvást!

»» Egy pohár meleg tej és a hozzákevert egy evőkanálnyi méz megnyugtatja és elálmosítja az embert! A tejben levő triptofán nevű aminosavat (amely egy fehérjevegyület) a szervezet az alvást elősegítő szerotoninná alakítja át, a méz pedig a toroknak is jót tesz.

»» Jó hasznát veheti a gyógynövényekkel megtöltött apró zsákoknak is. Helyezzen egy ilyen, pl. levendulavirágot és -levelet tartalmazó zsákot a fejpárnája mellé. A gyógynövények ugyanis úgy is hatnak, ha az ember belélegzi az illatukat, vagyis az aromaanyagaikat.

Ilyen zsákocskák a gyógyszertárban kaphatók, de házilag is elkészíthetők vászonból vagy pamutanyagból (semmi esetre sem műszálas anyagból!). A zsák kb. 30 x 30 cm nagyságú legyen. Használat előtt rázza fel a tartalmát, mert akkor erősebben illatozik. Mintegy három hónap múlva ajánlatos a zsák tartalmát kicserélni, mert addigra az aromaanyagok elillantak.

Az ember biztosan nem attól tud a legkönnyebben elaludni, ha elkezd számolni! – Ehelyett tegyen egy próbát a felsoroltakkal!

614
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]