TÉMÁK, Kategóriák

5 természetes megoldás depresszió és letargia ellen

714
HOZZÁSZÓLÁS:

A súlyos depresszióktól küszködők pont akkor nem veszik figyelembe, szervezetük tápanyagigényét, amikor arra pontosan szükségük lenne. A depresszió alatt vagy étvágytalanság vagy mohó étvstressz-depresszio-panik-neurologia-idegrendszerágy tör rá a betegre. 10-ből 9 depressziós, garantáltan alultáplált, vitaminhiányos, leginkább B- és C-vitamin hiánytól szenvednek. A betegek szervezetében, olyan ásványi anyagok szintje, mint a vas, a magnézium vagy a kálium ugyancsak alacsony.

Az alultápláltság és vagy éppen a testsúlyfölösleg, bizonyítottan kedélyállapot romlását eredményezhetnek – Bár az agy kémiai anyagcseréinek, depresszióra gyakorolt hatásait pontosan még nem ismerjük.

Anorexiás betegeknél, ahol az alultápláltság garantált, a depresszió szinte minden esetben jelentkezik. A depressziósoknak ajánlott, hogy a legkülönfélébb ételeket, a zöldségektől a gabonán át, a húsokig változatosan fogyasszák, hogy a szervezet hozzájusson azokhoz a tápanyagokhoz, melyekre evolúciós fejlődésünk következtében, szükségünk van.

Túlzottan sok koffein, rossz hatással van a depresszióra, azáltal, hogy a koffein álmatlanságot idéz elő, a depresszió egyik tünetét. Depresszió esetén, sokan fordulnak az alkoholhoz, ami ugyancsak nem ajánlatos, mivel az alkohol fogyasztásával, csökken a tápanyagbevitelünk.

Ginzeng

Kínában a ginzeng emberi formákhoz képzelt hasonlósága vezetett ahhoz a hithez, hogy a test minden részét erősíti, felpezsdíti, különösen az öregekét. Széles körben használták letargia, depresszió, öregkori gyengeség, letargia, impotencia, szenilitás és a szexuális érdeklődés elvesztés ellen.

A kínaiak, a japánok, és a koreaiak a ginzenget még mindig a legjobb egészségmegőrzőnek tekintik.

Orbáncfű

A hipericin a szervezet egyik enzimével, a monoaminoxidázzal (MAO) is kölcsönhatásba lép, gátolva azt. Az enzim gátlóanyagai képezik az antidepresszáns szerek egyik fontos típusát. Egy kisebb 50 nőből álló csoport depresszióellenes kezelésére kiterjedő vizsgálat azt mutatta, hogy az orbáncfűvel történő gyógyítás a depressziós tünetek jelentős mérvű enyhülését eredményezte, és a kezelteknek az étvágya, életkedve és önbizalma egyaránt javult, valamint alvási viselkedésmintájuk is a normálishoz közelített.

Az orbáncfű azonban nem azonnali hatású antidepresszáns. A német orvos-herbalista, dr. Rudolph Fritz Weiss szerint, csupán 2-3 hónap alatt jelentkeznek a hatások.

Dió

Az omega-3 zsírsavak fogyasztását, a depresszió alacsony mértékével azonosíthatjuk. A dió magas omega-3 zsírokat tartalmaz, melynek depresszióra gyakorolt hatását klinikai tesztek igazolták. Klinikai tesztek kimutatták, hogy a depressziós betegek omega-3 szintje nagyon alacsony. Az omega-3 zsírok puhák, folyékonyak, ezért elegendő “mozgásteret” adnak sejtjeinknek, az egymással való „kommunikáció” során. Ezzel a hatással a dopamin és a szerotonin sejtekből ki-be történő áramlása is gyorsabb lesz, melyekről tudjuk, hogy a „jó érzést biztosítják” szervezetünknek, ellenhatást képezve a depressziónak.

A dió memóriánkra illetve agyunk egészére, egyaránt pozitív hatással van, így az omega-3 zsírokat nem véletlenül hívjuk egyre többen, “az agy eledelének”.

Gabonafélék, Borsó és lencse

10-ből 9 depressziós alultáplált, vitaminhiánytól szenved, leginkább B és C-vitaminban, illetve olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, réz, vas és kálium. Pontosan olyan anyagokról van szó, melyek a gabonafélékben, illetve a hüvelyes növényekben, a borsóban és a lencsében előfordulnak.

Mellettük, fogyasszunk friss gyümölcsöket és zöldségeket egyaránt nagyobb mennyiségben.

Borágó

Egynyári édes növény, mely a Földközi-tenger vidékén él leginkább. Ideges, depresszív emberek számára teaként nagyon jó megoldást jelent. Tisztító hatással van a vesére és a hólyagokra egyaránt.

Depresszió esetén tilos fogyasztani:

Alkohol, tea, kávé, kóla, húskonzervek, húskészítmények, sör, vörösbor, röviditalok, csirke- és borjúmáj, ömlesztett és érlelt sajtok.

714
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]